E-mail info@warnerwall.no

Få en bedre konsertopplevelse

Det er blitt et nytt år og med dette kommer det mange nye og spennende konserter. Hva bringer dette året på konsertfronten, og hvordan kan du få en best mulig konsertopplevelse? 

For musikkelskere i hele Norge rager konserter høyt på listen over årets høydepunkter. Det er en mulighet til å se sine favorittartister opptrå live og se om de er like gode på scene som på plate og i 2014 kommer det en hel rekke verdenskjente artister til Norge.

En av de største konsertarenaer i Oslo, nemlig Oslo Spektrum kan skilte med artister som Ellie Goulding, Veronica Maggio, Thirty Seconds to Mars, Laleh, Drake og Backstreet Boys.  Telenor Arena kan skilte med artister som Robbie Williams, Justin Timberlake, Miley Cyrus og Pearl Jam.

Laleh

De fleste som har vært på konserter vet at det kan komme en del utfordringer med det å være på konsert. Hvem har vel glemt hysteriet som var da Justin Bieber gjestet Norge i 2013? Etter at Justin Bieber hadde konsert på Operataket i Oslo og fansen gikk amokk, bestemte politiet seg for at det var på tide å gi konsertgjengerne noen gode råd da Bieber fylte Telenor Arena ikke mindre enn 3 ganger i 2013.

  1. Reis til Fornebu med buss eller tog. Det vil ikke være mulig å bli satt av eller bli hentet med bil i nærheten av arenaen.
  2. Vær tålmodig og hold deg rolig – å presse seg fremover i store folkemengder er ikke lurt.
  3. Kle deg godt. Det kan fremdeles være kaldt i april.
  4. Har du sitteplass, er det lurt å komme når dørene åpner kl. halv syv. Sitteplassene er dine og vil ikke bli borte.
  5. De som har ståplass trenger ikke være der før halv fem. Det vil uansett bli mye kø – og det er slitsomt å stå i kø mer enn det man faktisk er nødt til. Justin kommer heller ikke til å vise seg før han går ut på scenen, så det er ingenting som skjer der før dørene åpner.
  6. Mobilnettet kan kollapse når mange mennesker er samlet på et lite sted. Gjør derfor avtale med foreldre eller andre på forhånd, dersom de skal møte deg etter konserten.
  7. Pass på at du får i deg nok mat og vann gjennom hele dagen og kvelden!

Røde Kors jobber aktivt på konserter og festivaler rundt om i hele Norge og de har også kommet med en god del nyttige råd til alle som beveger seg på noen form for konsertområde. Spesielt er disse aktuelle på store arrangement med mye folk og lite oversikt.

Ører og øyne

Pass på å drikke nok og husk at alkohol virker dehydrerende. Ved å drikke nok væske vil du unngå heteslag og dehydrering. Er du på en konsert ute, er det lurt å beskytte seg mot sola så husk solfaktor, heldekkende klær og solbriller. Ta gjerne pause mellom 12 og 15 da solen er sterkest da.

Røde Kors anbefaler også at du tar vare på hørselen din. Husk at konsertlyd ofte er ensbetydende med veldig høy og skarp lyd, gjerne med mye bass. Så ikke stå nær høytalere og sørg for at du har ørepropper. For små barn er det viktig med hørselsvern.

Uansett hvilke konserter du er på oppfordrer Røde Kors deg til å si ifra om du eller noen rundt deg trenger hjelp. Det gir alle en god og trygg konsertopplevelse.

Et annet godt tips til de som bruker briller, er å bruke linser når de er på konsert, ettersom briller kan gi både begrenset synsfelt og ikke minst gi problemer om det er mye folk og man mister dem. Og hvor kjekk er konserten om du ikke ser noen ting? Om du aldri har brukt linser før kan du kontakte hvilken som helst optiker for å få sjekket synet ditt og finne ut hvilke linser som er best for deg. Hvis du allerede har linser og er vandt med det, kan det anbefales å bruke nettbutikker som for eksempel Lensstore til å handle linsene dine. Gjør det i god tid før konserten og du kan spare flere hundre kroner på netthandelen.