E-mail info@warnerwall.no

Tannbleking på røde løperen

SmilDet å bleke tennene blir stadig mer populært, og det utvikles stadig bedre metoder får å få fine hvite tenner. 

Hvem husker ikke da tannbleking først begynte å bli populært i Hollywood? Det var selvfølgelig noen veldig vellykkede forsøk på bleking, mens andre forsøk førte til blå og ikke minst selvlysende tenner under blacklight. Trenger vi nevne Jon Bon Jovi og Friends episoden der Ross hadde prøvd å bleke tennene.

Hollywood smilet

Men det er ingen tvil om at hvite tenner er og blir veldig populært, og de gjør ethvert smil vakrere. Du kan jo for eksempel se for deg Angeline Jolie, Gerard Butler, Brad Pitt og Tom Cruise med gule tenner. Hadde de vært like attraktive og appellerende på lerretet da?

Sannsynligvis ikke. Etter hvert som teknologien har utviklet seg er det å være på tv og store lerret en utakknemlig oppgave. De fleste tv har i dag takket være HD ekstremt godt bilde, bilde som viser hver minste detalj. Tenk deg da å ha en closeup og smile bredt, med gule tenner? Det hadde garantert blitt slått opp stort i pressen. Med mindre det var en rolle hvor det var nødvendig for troverdigheten da selvsagt.

Trenden i ferd med å snu? 

Det har i noen år også vært inn med det mer naturlige smilet, men det er fremdeles mange som foretrekker å ha kritthvite og ikke minst rette tenner. De skal se ut som en vakker perlerad rett og slett.

En annen trend som har kommet de siste årene er skallfasetter som settes utenpå tennene. Mange vil selvfølgelig ha helt rette, hvite tenner, selv om de fleste tannleger anbefaler at man holder smilet noenlunde naturlig.

Tannlege eller hjemme?

Et av de store spørsmål er også hvorvidt man må gå til tannlegen og bleke tennene, eller om man faktisk kan ta det hjemme. Noen av argumentene er at det er tryggere å gå il tannlegen, og gjerne gjøre det i forbindelse med en sjekk av tennene. Har du for eksempel lite emalje på tennene kan det lønne seg å ikke bleke og heller kjøre skallfasetter.

Men så lenge du har god tannhelse, og lite skader på tennene er det ingenting som taler imot det å bleke tennene hjemme. Det blir stadig mer tilgjengelig og ikke minst bedre produkter å velge i når man skal bleke hjemme. Det er viktig å være bevisst når du skal velge, og sjekk gjerne forskjellige tester og snakk med de i butikken om hvilke av metodene som fungerer best.

Du kan også kjøpe tannbleking på nettet, fra for eksempel Dentway. Dette gjør at du får tannblekingen billigere, og du kan velge fra øverste hylle når du skal finne ut hvilket produkt du ønsker å bruke. Ofte opererer de med garantier, om du ikke er fornøyd kan du få pengene tilbake. Men det lønner seg å være noenlunde realistisk i forhold til hvor mye blekere du kan få dine tenner. Det er ikke alle som kan få kritthvite, men de fleste kan få ganske mye hvitere.