En av de største hitene fra hele 90-tallet var uten tvil Macarena, som ble en landeplage over det meste av den vestlige verden. Refrenget ble sunget på spansk, som de fleste som hørte på låten, ikke forstod, men det hindret likevel ikke låten i å bli en bestselger. Det viser bare at musikk er internasjonalt, for en fengende melodi kan slå an uansett hvor den blir spilt.
Menneskene har antakelig vært interessert i musikk siden tidenes morgen, og det er fortsatt store penger og mye berømmelse som kan oppnås hvis man er flink til å synge eller komponere musikk. Folk som Elvis Presley, Wolfgang Amadeus Mozart og Bob Marley er gode eksempler på det.
De store artistene og gruppene har som oftest beundrere fra alle verdenshjørner, og når store konserter arrangeres, møter man ofte flere folkeslag. Musikk kan dermed være forenende, siden det er et språk alle forstår, og musikk kan frembringe sterke følelser hos folk. I Norge er musikk til og med et eget fag på skolen, så mange innser at det er en naturlig del av livet å være opptatt av musikk.
Ikke siste konsert likevel
Det norske bandet som har gjort størst internasjonal suksess er A-ha, som fortsatt har den eneste låta som har gått til topps på salgslistene i USA, nemlig Take on me. Da bandet hadde sine avslutningskonserter i 2010, kunne man se mange flagg i Oslo Spektrum, for eksempel fra Tyskland, Brasil og Japan. A-ha sa selv at dette var deres siste opptreden live, og at de ville gå sine egne veier fra da av, men det virker nå som om ikke siste ord er sagt.
I sommeren 2018 skal nemlig A-ha spille på Stortorget i Hamar, og flere av deres største hits vil garantert bli spilt der, for eksempel:
- The sun always shines on TV
- Take on me
- Summer moved on
Store folkemengder på konserter er aldeles ikke noe nytt for denne gruppa, de spilte nemlig for nesten 200 000 publikummere i Rio de Janeiro i 1991. Dette var i sin tid verdensrekord, og det vitnet om suksessen dette bandet har opparbeidet seg.